Den ultimative løsning for IFRS 16

by House of Control | 10-01-2018 11:32:00

Hurtig og præcis rapportering af leje- og leasingkontrakter.

Er dit selskab børsnoteret eller fører regnskab efter IFRS af andre grunde? Med IFRS 16 skal selskabets leje- og leasingaftaler ind i balancen på lige fod med almindelige aktiver.IFRS 16 - rapportering

Skal retten til at leje kontorlokalerne være et aktiv i balancen? Skal reduktioner i restværdien stå som afskrivninger i resultatet? Og på den anden side af balancen, skal fremtidige lejeforpligtelser på kontor – og for den sags skyld leasing-forpligtelser på skibe, biler og fly –bogføres som gæld?

For børsnoterede selskaber er svarene ja, ja og ja – fra 1. januar 2019. Der træder IFRS 16 (International Financial Reporting Standards) i kraft med det resultat, at leje/leasing-aftaler i de fleste tilfælde bilver regnskabsmæssigt ligestillet med det at eje byggeri, maskiner, biler, skibe, fly og andre større typer kapital.

Vi har udviklet en løsning, som hurtigt og præcist løser de ny IFRS-krav til rapportering af leje- og leasing-kontrakter. Løsningen kan bruges uafhængigt af selskabets ERP-system. Løsningen dækker alle relevante forhold, som for eksempel overgangsregler, notekrav, beregninger af brugsret, lejeforpligtelser og lejebetalinger.

Book en demo for at lære mere om House of Control’s løsning til IFRS rapportering!

 


Aktuelle spørgsmål vedrørende IFRS 16:

IFRS 16 – Omfattende gennemførelse
– Det haster med at komme i gang! – Rapporteringskrav også bagud i tiden

House of Control har løsningen
– Løsningen gir hurtigt og præcist rapportering i overensstemmelse med de nye IFRS 16 krav.

Definisjon og påvirkning IFRS 16
– IFRS 16 påvirker ikke kun regnskabsafdelingen og hvordan en leasing aftale er defineret

 

Additional Reading