Sådan bruger Elkjøp Nordic, Sparebanken Vest og Brandsdal vores løsning

by Hans-Erik Wærsted | 17-04-2019 12:19:40

Læs hvordan tre store kunder har stor gavn af at bruge Complete Control.

Sådan håndterer Elkjøp 400 lejekontrakter
Elkjøp Nordic lejer 400 butikslokaler over hele Norden for en milliard norske kroner om året. Sådan holder koncernen bag Elgiganten og Elkjøp styr på lejekontrakterne.

Project Manager Tom Espen Eide hos Elkjøp Nordic har ansvaret for alle 400 huslejekontrakter.

– Vi brugte Excel. Det fungerede sådan nogenlunde, da vi havde relativt få huslejekontrakter, men med koncernens udvikling blev det efterhånden både uhåndterligt og fuldstændig uforsvarligt, siger Eide.

– 400 huslejekontrakter og en milliard norske kroner i husleje indebærer i sig selv en risiko for koncernen. Det er vigtigt, at alle de kontrakter, vi ønsker at beholde, bliver fornyet eller genforhandlet. Med så mange kontrakter skal arbejdet effektiviseres, ellers kan nedbrud i værste fald koste os millioner.

– Jeg bruger Complete Control mere eller mindre dagligt for at se på forskellige lejekontrakter. Det er en løsning, der er intuitiv at bruge og som giver mig et godt overblik. Jeg ser egentlig ikke, at porteføljen kunne håndteres på andre måder end ved at bruge et værktøj af typen Complete Control, slutter Eide.

Sådan får Sparebanken Vest orden i sagerne
Sparebanken Vest er et komplet pengeinstitut og har mere end 250.000 privat- og erhvervskunder. Det gør dem til landets tredjestørste sparekasse. De har hovedkontor i Bergen og spiller derfor en central rolle for en stor del af værdiskabelsen i region Vestlandet.

– Vi er 600 ansatte og har omkring 500 aftaler med en række underleverandører af blandt andet it-systemer, konsulentydelser, facility service og leverandører af hverdagstjenester såsom rejsebureauer og blomsterbutikker. Takket være det elektroniske arkiv, der er integreret i Complete Control, kan vi samle alle aftaler på ét sted.

– Et centralt elektronisk arkiv til alle aftaler baner vejen for, at vi kan blive mindre afhængige af nøglepersoner i forvaltningen af aftalerne, blandt andet ved hjælp af et varslingssystem. Systemet giver os desuden et bedre overblik over leverandørporteføljen inden for ét og samme tjenesteområde, så vi kan optimere leverandørantallet og vores aftalevilkår.

Sådan fik Brandsdal kureret sin «allergi» mod automatisk fornyelse af aftaler
Mode- og kosmetikkoncernen Brandsdal Group er «hyperallergisk» over for aftaler med automatisk fornyelse. Nu giver Complete Control-løsningen koncernen med 800 millioner kroner i omsætning og 200 ansatte fuld tryghed for, at ingen aftaler bliver forlænget utilsigtet.

– Vi havde en todelt problemstilling i forhold til at holde styr på alle vores aftaler, siger CFO Kolbjørn Ertzeid. – For det første handlede det om kombinationen af lagringsmetoder og de ansattes ændrede roller i vores virksomheder. Når nogen stoppede eller fik nye stillinger, blev det udfordrende at følge op på de indgåede aftaler. Vi ledte efter en smart løsning på denne personafhængighed.

– For det andet havde vi problemer med automatisk forlængelse af løbende aftaler. Hver for sig var disse aftaler ikke så store målt i kroner og øre, men især for en CFO er det utroligt frustrerende ikke at have fuld kontrol over dem. Og sammenlagt var der jo tale om betydelige beløb, siger CFO’en.

Tryghed med et enkelt værktøj
Complete Control giver en betydelig tryghed i hverdagen, siger Ertzeid:

– Vi har ligesom alle andre virksomheder nogle ansatte, der er mere strukturerede end andre. Med Complete Control bliver det enkelt for alle vores ansatte, som forvalter aftaler med leverandører, at holde styr på udløbstider og andre vigtige aspekter af aftalerne. De får påmindelser via e-mail. Hvis de overser dem, kommer der flere varsler, og til sidst bliver jeg ringet op. Det er, hvad jeg kalder en vandtæt beskyttelse mod uønskede aftaleforlængelser.

– En af styrkerne ved Complete Control er, at det er et enkelt værktøj. Det kræver ingen oplæring at tage det i brug. Og de få gange, hvor vi har haft brug for hjælp, har vi fået både hurtig og god support fra vores faste kontaktperson hos House of Control.

Additional Reading