Endelig: Digital signatur af kontrakter og alt andet, der skal bekræftes

by Hans-Erik Wærsted | 07-10-2019 16:15:52

Sikrere, enklere og hurtigere: House of Control tilbyder nu digital signering af kontrakter og andre dokumenter i samarbejde med Europas førende aktør, Signicat.

Forestil dig, at du skal sende et tilbud til en kunde. Tænk, hvis du kunne klikke på dokumentet i databasen og enkelt bede om kundens signatur. Tænk, hvis kunden så fik en e-mail og kunne klikke sig videre og signere med den samme metode som i netbanken. Så snart dokumentet er signeret, bekræftes det i det nu låste dokument i din database.

Det er en af grundene til, at vi siger, at digital signatur er sikrere, enklere og hurtigere end de mere traditionelle måder at signere kontrakter på.

Digital signatur forenkler alle bekræftelser
Vores næste spørgsmål er: Hvorfor begrænse sig til kontrakter med kunderne? Hvad med ansættelseskontrakter, tavshedserklæringer og mødereferater? Ville det ikke være hensigtsmæssigt at bruge digital signatur, når ansatte bekræfter, at de har modtaget en mobiltelefon, pc og andet udstyr? Eller når I signerer en aftale med en leverandør? Alt sammen baseret på et dokument, der er gemt i et centralt arkiv, hvor I kan følge med i, hvem der har signeret.

Virksomheder i den offentlige og den private sektor har et stort antal bekræftelser, som de beder brugere, ansatte og samarbejdspartnere om at signere. De varierer fra organisation til organisation. Fælles for alle disse er dog, at udsendelse, opfølgning, gennemførelse samt flytning og opbevaring af dokumenter er ressourcekrævende.

Hvordan bliver jeres kontrakter med ansatte, kunder og leverandører signeret? Sender I en e-mail med en vedhæftet PDF, som skal udskrives, underskrives, scannes og returneres?

Vi kender alt til svaghederne ved disse processer. Det er besværligt at udskrive dokumenter, og der findes virksomheder, som ikke engang har en printer på kontoret. Og når aftalen så er blevet udskrevet, har mange et værre hyr med at scanne dokumentet og sende det som en PDF til deres e-mailadresse.

Digital signatur + Complete Control = Væsentlig forbedring
Det laver vi om på nu. House of Control lancerer nu en væsentlig forbedring og løsning til signering af aftaler. Den er baseret på PAdES-teknologien og opfylder EUs eIDAS-krav.

Løsningen benytter de førende metoder, som finansbranchen og offentlige myndigheder allerede bruger til at identificere kunder og indbyggere i hvert enkelt land. Når man skal signere, angiver man, om man benytter pc, tablet eller smartphone, og derefter er der ingen tvivl om, hvem der har signeret en aftale.

I kombination med Complete Control giver det kunderne en effektiv løsning. Dokumenterne, der skal signeres, ligger i Complete Control-skyen, og med et enkelt tastetryk beder du om en signatur fra den eller de personer, der skal bekræfte noget. Det indebærer, at du både modtager notifikationer, når nogen har signeret, og når der mangler en signatur. Og du har fuld kontrol over dokumenterne.

Kontakt os i dag for at booke et møde og tage en snak om løsningen!

Additional Reading