Tack till alla er som bidrog till att 2018 blev ett rekordår för oss!

by Hans-Erik Wærsted | Feb 22, 2019 1:10:08 PM

Efter ett mycket bra 2017 blev 2018 ett ännu bättre år för House of Control (HoC). Och utsikterna inför 2019 är ännu ljusare, bland annat tack vare att Skandinavien har varit en perfekt testmarknad för vår produktutveckling.

Blev ni en del av ”Team HoC” förra året – eller var ni redan ombord som kund? Vi kan lova att resan bara har börjat. Företaget växer och lönsamheten ökar, så under de närmaste åren kommer vi att presentera nya och ännu bättre funktioner.

Att vi satsar på funktionalitet sker inte utan orsak. House of Controls framgångar bygger på att vi erbjuder produkter som tillför nytta i vardagen för våra kunder. Ett exempel är Complete Control, som ger kunden full kontroll över sina avtal, tillgångar, förpliktelser och löpande intäkter.

Extrem tillväxt under 2018
Vi kan konstatera att våra kunder upplever detta som mycket värdefullt. Det ser vi inte minst genom att försvinnande få kunder lämnar oss. I kombination med en aktiv säljavdelning och ett starkt kundserviceteam bidrog detta till en extrem tillväxt för HoC under 2018:

● Nyförsäljningen ökade med 65 procent
● Annual Recurring Revenue (ARR) ökade med 42 procent, till 80 miljoner NOK
● Omsättningen ökade med 35 procent, varav ARR utgjorde 92 procent
● All tillväxt var organisk

– Vi känner oss ödmjuka och stolta över att så många nya kunder har börjat använda våra lösningar, säger Lasse Sten, VD.

Skandinavien är en unik testmarknad
Norge är fortfarande den största marknaden för HoC, sett till omsättning. Under 2018 hade företaget en stark tillväxt även i Danmark och Sverige, vilket understöddes av bra rekryteringar och ett bra ledarskap i respektive land. Under 2018 ökade antalet abonnemang och antalet anställda med över 100 procent i båda dessa länder.

– Skandinavien har varit en perfekt testmarknad för vår lösning. Bolag i den här delen av världen har ofta en slimmad organisation och en hög grad av outsourcing. Det innebär att de har många underleverantörer och en uppsjö av avtal, som de med hjälp av Complete Control snabbt kan skaffa sig full kontroll över.

Lovande utsikter inför 2019 och vidare framöver
Företaget ser ljust på framtiden och Sten berättar att man räknar med att kunna växa även utanför Norden:

– Under 2019 släpper vi den femte generationen av Complete Control, en toppmodern lösning som är fullspäckad med nya och spännande funktioner. Och inom kort kommer vi att lansera kompletterande produkter som löser andra problem för kunderna. Allt detta kommer att göra oss starka inför vår vidare expansion på nya marknader.

Vill du veta mer om hur ditt företag kan dra nytta av våra lösningar?

Additional Reading