Sådan får Sparebanken Vest orden i sagerne

by Hans-Erik Wærsted | 28-11-2018 11:38:20

Hos Sparebanken Vest har man cirka 500 registrerede aftaler, og her oplever man, at Complete Control er med til at skabe orden sagerne.

Sparebanken Vest er et komplet pengeinstitut og har mere end 250.000 privat- og erhvervskunder. Det gør dem til landets tredjestørste sparekasse. De har hovedkontor i Bergen og spiller derfor en central rolle for en stor del af værdiskabelsen i region Vestlandet.

Fuld kontrol over 500 aftaler
– Vi er 600 ansatte og har omkring 500 aftaler med en række underleverandører af blandt andet it-systemer, konsulentydelser, facility service og leverandører af hverdagstjenester såsom rejsebureauer og blomsterbutikker. Takket være det elektroniske arkiv, der er integreret i Complete Control, kan vi samle alle aftaler på ét sted.

Ifølge Andersen giver det Sparebanken Vest flere fordele.

– Et centralt elektronisk arkiv til alle aftaler baner vejen for, at vi kan blive mindre afhængige af nøglepersoner i forvaltningen af aftalerne, blandt andet ved hjælp af et varslingssystem. Systemet giver os desuden et bedre overblik over leverandørporteføljen inden for ét og samme tjenesteområde, så vi kan optimere leverandørantallet og vores aftalevilkår.

Varslingssystem
Banken oplever, at systemet endda har givet dem mulighed for at mindske deres udgifter. Det skyldes de varslingsrutiner, der er defineret for bankens leverandørportefølje.

Med Complete Control bliver aftaleejerne i Sparebanken Vest varslet, når en aftale er ved at udløbe. Dermed kan aftaleejeren og andre interessenter stikke en finger i jorden og finde ud af, om der stadig er behov for den underliggende leverance.

– Især på it-området kan vi mærke, at varslingerne har ført til besparelser.
I og med at varslerne sendes til flere ansatte, bliver banken også langt mindre afhængig af nøglepersoner.

Additional Reading