OVERBLIK SKABER TILLID OG ØGER PRISEN VED SALG AF VIRKSOMHEDEN

by Øystein Madsen | 29-02-2016 13:48:03

Vejen til en investors villighed til at betale, er baseret på tillid til, at investeringen betaler sig. Når omkostningsbilledet er uklart, er det svært for investorer at se, at overtagelsen vil være en succes.

Prisen på mange lovende virksomheder er blevet reduceret, fordi et manglende overblik skaber usikkerhed. Årsagen er ofte enkel: Når der er mere rod i systemet end der er system i rodet, bliver det en dårlig due diligence.
Mange har følt, at den tilbudte pris for virksomheden har været overraskende lav, sammenlignet med iværksætterens og ejernes forventning. En virksomheds værdi afhænger af tillid. Men hvordan kan man skabe tillid – og dermed værdier for sælgeren? House of Controls løsning giver et komplet overblik over virksomhedens samlede forpligtelser. Dette hjælper et stigende antal bestyrelser, der forbereder salg af hele eller dele af virksomheden.

«Som en investor har jeg oplevet klippefaste selskaber med innovative teknologiske løsninger og lovende udsigter, men med grundlæggende mangel på kontrol over fremtidige forpligtelser. Så taber jeg al tilliden. Vi har endnu ikke oplevet, at orden og kontrol sænker værdien af et selskab, og det vil sandsynligvis aldrig ske. Oftere oplever vi at se glade virksomhedssælgere i avisens erhvervssider et par år efter, at vi hjalp dem i gang med Complete Control.»

Thorstein Berg, styreleder i House of Control

Additional Reading