Følg op på intægterne – Det er dem, du lever af

by Thea Klepp | 13-10-2017 12:47:22

Får din virksomhed indtægterne fra rammeaftaler, faste abonnementer og andre løbende aftaler? Bedre opfølgning af indtægtsstrømmene løfter “toplinjen” og gør fakturering mere korrekt samtidig med, at der bliver bedre taget hånd om kunderne. Vi har samlet fire tips fra vores kunder.

På vores web kan du læse mange artikler om, hvordan vores løsning Complete Control giver virksomheden bedre kontrol over omkostningssiden. Vores progressive kunder bruger imidlertid Complete Control til langt mere end at skaffe sig præcis oversigt over aktiver, aftaler og forpligtelser.

Effektivt greb til en stærkere toplinie

Faktisk kan Complete Control give lige så mange fordele på indtægtssiden som på omkostningssiden i bedriften. Advokatfirmaet Kluge, for eksempel, bruger vores løsning til også at følge op på indtægtssiden.

– Det, som gør vores brug af Complete Control lidt speciel, er, at vi bruger softwaren til mere end omkostningssiden. Vi har nemlig lagt alle advokatfirmaets rammeaftaler med klienter ind i systemet, siger Janne Felumb, som er projekt og administrationskonsulent i Kluge.

Kluge er et fullservice forretningsadvokatfirma med 180 medarbejdere, som arbejder i fire byer i Norge: Oslo, Stavanger, Bergen og Hamar. Bedre kontrol med rammeaftalerne gør at deres advokater kan følge bedre op på klienterne, samtidig med at det skaber grundlaget for bedre fakturering.

Der findes mange måder at strukturere arbejdet med at følge op på indtægtssiden. Hos vores kunder er der fire fællesnævnere, som går igen:

  1. Øg omløbshastigheden. Jo hurtigere det går fra ordretidspunktet til levering, desto bedre likviditet – siden de fleste kunder ikke betaler før levering. Gennemgå dine processer for at finde måder at effektivisere leverancerne.
  2. Mersalg og krydssalg. Det er enklere og billigere at sælge til eksisterende kunder. Har du tjenester, løsninger eller produkter af højere værdi, som kunden kan være interesseret i? Kender kunden til det, som tilbydes af andre dele af dit selskab?
  3. Invester i de kunder, som er mest indbringende. Du skal selvsagt ikke glemme “signal-kunderne”, hvor kundeforholdet er en vigtig del af virksomhedens totale markedsføring. Men der er meget at tjene på bedre fokus på produkter og kunder, som er mere indbringende end andre.
  4. Følg op på kunderne. Gør alt du kan for at kunderne fortsætter med at købe fra jer på en jævnlig basis. Find ud af hvad der er de typiske årsager, når det modsatte sker – og kunden falder fra.

Hvordan arbejder I med at følge op på indtægtssiden? Tag kontakt med os for en snak om effektive tiltag for en stærkere toplinje!

 

Additional Reading