Omkostningerne ved manglende kontrol kan være store

by House of Control | 12-08-2020 13:58:30

Overvejer I at anskaffe et digitalt værktøj til aftalehåndtering, central kontrol af aktiver, administration af kontrakter med kunder og leverandører eller lignende? Uanset om svaret er ja eller nej, er det en god idé at se nærmere på, hvilken nytte og værdi den type værktøjer kan have for jer.

Et godt sted at starte er at identificere de konsekvenser, som det kan have for organisationen ikke at have central og ensartet kontrol over aftaler, aktiver og andre forpligtelser. Lad os kalde det omkostningerne ved manglende kontrol.

Her er ti grunde til, at manglende kontrol fører til øgede omkostninger, enten direkte eller indirekte:

  1. Mindst dobbelt op på leverancer
  2. Uønsket automatisk fornyelse af aftaler
  3. Går glip af genforhandling af aftaler
  4. Udnytter ikke bod og kompensation ved mangelfulde leverancer
  5. Køber aktiver, som virksomheden allerede har
  6. Tung håndtering af regler i forbindelse med finansiel leasing og IFRS 16
  7. Bruger tid på at lede efter posterne i næste års budget
  8. Mister tid og fokus, som burde have været brugt på strategiske initiativer
  9. Gør regnskabet unødvendigt kompliceret
  10. Glemmer at justere priserne over for egne kunder

Den enkleste vej til at reducere alle disse omkostninger er at implementere et godt værktøj til aftalehåndtering. Dette kaldes ofte for Contract Lifecycle Management. Complete Control er navnet på en platform med løsninger, som ikke bare hjælper jer med jeres udfordringer. Med Complete Control får man som CFO et helt nyt arsenal af værktøjer til at styrke både kontrol og rentabilitet i virksomheden.

Penge ud af vinduet indebærer færre midler til vækst, strategiske initiativer og udbytte, og så bliver virksomheden desuden mindre robust i krisetider. Ejere, bestyrelsesmedlemmer og administrerende direktører sætter sjældent pris på, at bundlinjen helt eller delvist bliver spist op af unødvendige omkostninger. De forventer, at CFO har kontrol – at virksomheden er «lean».

Skal vi tage en snak om, hvordan I kan eliminere unødvendige omkostninger?

Hvor mange aftaler har I egentlig?
8 grunde til, at regneark er dårlige til håndtering af aftaler
Tjekliste til køb af verktøj til aftalehåndtering
31.000 brugere: 10 grunde til, at de valgte House of Control
Derfor klapper investorerne, når CFO’en bruger Complete Control
Disse aspekter er afgørende for ROI, når I benytter Complete Control

Additional Reading