Choose language

Produktnyheter: Enklare ERP-integration och full överblick över leverantörerna

En helt ny lösning - Complete Capture - hämtar företagets avtal direkt från affärssystemet och den innebär mycket mer än bara avtalshantering: Nu kan du också enkelt upprätta professionell uppföljning av leverantörer. Dessutom får lösningen för norska åpenhetsloven ett rejält uppsving.
Vi har pratat med Tom Tovsrud Syverinsen, produktchef på House of Control, om vårens produktnyheter.

IMG_4158 (1)

Tom Tovsrud Syverinsen, Head of Product i House of Control.

"Ur våra kunders och användares synvinkel finns det nu förbättringar av våra lösningar som kan beskrivas som både vertikala och horisontella förlängningar. I praktiken innebär det att vi går djupare in i ekonomistyrningen, samtidigt som vi erbjuder betydligt bredare funktionalitet än ren avtalshantering. Men det handlar om att använda befintliga data, principer och kärnfunktioner på ett bättre sätt – till fördel för användarna."

Det säger produktchefen på House of Control, Tom Tovsrud Syverinsen. Han har haft det yttersta ansvaret för ett stort antal utvecklare som arbetar med Complete Control, och har skapat förbättringar och utökningar i linje med produktstrategin, som delvis bygger på input från några av våra mest engagerade kunder. Vi träffade honom för att få en inblick i vad som händer på produktfronten och vad som kommer att hända inom en snar framtid.  

 

 Läs mer om vårt verktyg för avtalshantering - Complete Control

 

Uppföljning och full översikt över leverantörerna

Den första produktnyheten ger företag möjlighet att följa upp och ha full kontroll över leverantörerna.

Tom förklarar:

– Det här är en helt ny funktion för att följa upp leverantörer och affärspartners. Det faller naturligt för Complete Control, eftersom vi känner till lösningen idag. För när du har kontroll på alla avtal, då har du också en överblick över alla leverantörer. Denna översikt kan användas för att samla in, systematisera och följa upp viktig information från leverantörer.

Tom berättar vidare att den information som kan erhållas från leverantörerna till exempel kan vara lagstadgade krav inom mänskliga rättigheter, arbetsvillkor och miljö. Eller så kan det vara en översikt över leverantörers IT-säkerhet, servicenivåavtal (SLA) eller produktkvalitet. Han fortsätter:

"Det är helt enkelt ett mycket mångsidigt och öppet verktyg, som tar hänsyn till en rad olika behov som kunder har kommit till oss med en önskan om att lösa. Detta är alltså en horisontell förlängning. Complete Control gör mer än avtalshantering, och det handlar om mer än ekonomisk förvaltning."

Den uppmärksamme läsaren har märkt att det nya verktyget är nära besläktat med House of Controls lösning för att hantera kraven i den norska åpenhetsloven för att genomföra due diligence. Tom kan bekräfta detta:  

"Leverantörsuppföljningsverktyget och vår lösning för norska åpenhetsloven bygger på samma plattform. Det finns funktioner som är baserade på en undersökningsmodul. Det är detta som används för att samla in dokumentation, och det kombineras med vår kärnfunktion för lagring, varningar, analys och rapportering."

 

StorSkjerm

 

ÄNNU ENKLARE ATT UPPFYLLA KRAVEN I NORSKA ÅPENHETSLOVEN – OCH SÅ SMÅNINGOM CSDDD

Den andra nyheten som kommer att släppas snart är att den tidigare nämnda lösningen för norska åpenhetsloven har stärkts avsevärt. 

"Åpenhetsloven har varit en mycket spännande resa hittills, och vi är glada över att se hur lösningen har hjälpt användarna att samla in den information som krävs enligt lag. Med de nya funktionerna kan nästan allt hanteras inom produkten, inklusive det nya EU-direktivet CSDDD: från dokumentation av riskbedömningar och kartläggning av faktiska förhållanden, till beskrivning av genomförda åtgärder, samt redogörelse för åtgärder och uppföljning, säger Tom.

Lösningen är främst byggd för att användas av företag som behöver få mer information om sina leverantörer. Nu kommer en funktion för det motsatta informationsflödet: en inkorg som hanterar förfrågningar från företagets kunder om dokumentation kring hållbarhet och ansvar – när ditt företag är leverantör. Här kan kunderna skicka in förfrågningar till Complete Control, så att du blir mindre beroende av människor och lättare kan hålla koll på vad du har att svara på – oavsett vilken lösning kunden använder för att hantera norska åpenhetsloven.

 

Complete Capture: AFFÄRER KAN NU HÄMTAS DIREKT FRÅN ERP-SYSTEMET

"Du nämnde vertikal expansion av Complete Control och att vi kan hjälpa kunden i en större del av ekonomistyrningen. Vad betyder det här egentligen?" 

– “Ja, det stämmer. Det är den tredje produktnyheten vi släpper inom en snar framtid. Vi kallar det Complete Capture. I korthet är det en integration med kundens ERP-system. När programmet ser att en inkommande faktura är återkommande frågar den om det finns ett avtal som definierar leveransen. Effekten är att Complete Control ger företaget en ännu mer komplett överblick över alla avtal," förklarar Tom med stor entusiasm.

Den nya lösningen kommer att göra registreringen av avtal mycket effektivare. Tom säger att Complete Capture ger en dubbel vinst för användaren. Ju större andel av företagets avtal som återfinns i Complete Control, desto större är den positiva effekten av avtalshanteringen i form av kostnadskontroll, tid för omförhandlingar, tid som läggs på budgetering och så vidare. 

– Den andra fördelen är att kvaliteten och effektiviteten i redovisningen ökar. Avtalshantering, fakturaattest och bokföring kan nu kopplas samman i en sömlös process. Det gör arbetsprocesserna på ekonomiavdelningen effektivare, mer förutsägbara, säkrare och mindre personberoende."

 

CompleteCapture2

 

VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG AV DEN FORTSATTA PRODUKTUTVECKLINGEN INOM HOUSE OF CONTROL

"Med en sådan utvecklingstakt stannar vi inte här, eller hur? Vad kan vi förvänta oss av produktutvecklingen i framtiden?

– Vi strävar hela tiden efter att utveckla nya lösningar och funktioner som både marknaden och våra kunder efterfrågar. Vi arbetar ständigt med att förbättra de lösningar vi har, samtidigt som vi avsätter betydande resurser till innovation och utveckling. Nu när vi är en del av Visma-familjen kan kunderna också förvänta sig ännu mer enhetlighet och fler integrationer. I grund och botten handlar det om att hjälpa företag att få bättre överblick och kontroll. När allt kommer omkring heter vi House of Control, säger Tom med ett leende.

 

BOKA ETT MÖTE MED OSS NÄR DET PASSAR DIG

 

 

Related blog posts