Derfor klapper investorerne, når CFO’en bruger Complete Control

by House of Control | 07-10-2019 14:57:03

Orden, overblik og stram styring af omkostninger og fremtidige forpligtelser. Det er den hårde valuta for virksomheder, der vil opbygge tillid hos investorerne. Som regel er det økonomidirektøren (CFO), der får hovedrollen, når investorerne skal overbevises om, at virksomheden er et attraktivt købsobjekt. Til at hjælpe sig vælger CFO’er i hele Norden et norsk udviklet værktøj.

– Det er som regel CFO’en, der er beslutningstager, når virksomheder begynder at bruge Complete Control, siger CEO Lasse Sten fra House of Control. Han er grundlægger og medejer i et selskab, der er blevet en sand vækstkomet ved at hjælpe private og offentlige virksomheder med at få kontrol over aftaler og forpligtelser.

– Det seneste år har vi stadigt oftere hørt, at CFO’er ønsker at tage Complete Control i brug som en del af forberedelserne, når virksomheden skal gøre sig attraktiv over for potentielle investorer. Nogle gange er det CEO’en, der beder om, at værktøjet tages i brug, andre gange kommer ønsket fra bestyrelsesmedlemmer og eksisterende ejere, fortæller Sten.

Complete Control er en cloudbaseret løsning, der giver dig kontrol over aftaler, forpligtelser og aktiver. House of Control har i over 10 år udviklet løsningen på baggrund af tilbagemeldinger fra kunderne.

– Hvad er det, investorerne så godt kan lide ved Complete Control?

– Hidtil har vi registreret mindst syv gode grunde til, at investorerne ønsker, at virksomheden tager vores løsninger i brug.

Sten opregner grundene på denne måde:

1. Hurtigere og mere præcis due diligence
Virksomhedens fremtidige forpligtelser samt aftalebaserede indtægter er helt centrale størrelser, når en investor vurderer en virksomhed. Med Complete Control kan den slags tal findes frem på få minutter, og CFO ved, at man kan stole på tallene.

2. Afspejler fremragende omkostningskontrol
Brugere af Complete Control oplever hurtig ROI, fordi de undgår dobbeltdækning inden for forskellige leverancer og aftaler. Problemet med automatiske fornyelser bliver også hurtigt en saga blot. Begge dele signalerer god omkostningskontrol til investorer.

3. En virksomhed, der mestrer outsourcing og holder fokus på kerneaktiviteter
Den stærke vækst i B2B-markedet er et udslag af virksomhedernes større fokus på deres egne kerneområder. Når virksomheden ikke kan være best-in-class, outsources aktiviteten til leverandører, der kan tilbyde ægte ekspertise, kapacitet og service. Med Complete Control har virksomheden fuld kontrol med alle leverancer.

4. Enklere budgetteringsproces
Når virksomhedens fremtidige forpligtelser kun er få tastetryk væk, bliver budgetteringsprocessen kortere, og samtidig øges præcisionen i estimaterne. Det betyder, at økonomiafdelingen arbejder mere effektivt og får frigjort tid til mere strategisk arbejde for CFO’en.

5. Mindre personafhængighed
En investor ser efter værdiskabelse, der er uafhængig af nøglepersoner – også på omkostningssiden. Når alle aftaler og forpligtelser bliver registreret med varsling før udløbstiden, aktuelle beløb og kontaktpersoner, får virksomheden en langt mere robust omkostningskontrol, der ikke afhænger af enkeltpersoners tilstedeværelse.

6. Enkelt at tilføje moduler for finansiel leasing og IFRS 16
House of Control har udviklet to moduler for selskaber, der skal balanceføre leasing- og lejeaftaler. Det er moduler, der foretager beregningerne for CFO’en og samtidig holder orden på kontrakterne på samme måde som Complete Control.

7. Digital signatur af vigtige dokumenter
En ny funktionalitet i Complete Control er digital signatur, der tilbydes i samarbejde med Egreement. Det har udvidet anvendelsesområdet for værktøjet til at omfatte for eksempel udsendelse, signatur og arkivering af bestyrelsesreferater.

 

Hvor mange aftaler har I egentlig?
Omkostningerne ved manglende kontrol kan være store
8 grunde til, at regneark er dårlige til håndtering af aftaler
Tjekliste til køb af verktøj til aftalehåndtering
31.000 brugere: 10 grunde til, at de valgte House of Control
Disse aspekter er afgørende for ROI, når I benytter Complete Control

Additional Reading