De tre største udfordringer med rammeaftaler

by Thea Klepp | 18-09-2017 11:10:50

Som regel er både sælger og køber tilfredse, når de har indgået en rammeaftale. Erfaringen viser imidlertid, at kun en lille del af indgåede rammeaftaler benyttes til det, der var intentionen.

Få mest muligt ud af dine rammeaftaler

Det er tre hovedudfordringer med rammeaftaler, man bør være klar over:

  1. For mange rammeaftaler.
    Ofte har en virksomhed indgået rammeaftaler med mange forskellige leverandører, og der har været forskellige personer involveret i de forskellige aftaler. Endvidere kan rammeaftaler krydse og overlappe hinanden helt eller delvist. Siden rammeaftaler typisk udløser de største rabatter ved brug, vil køber bruge for mange penge, når for eksempel 10 forskellige rammeaftaler kun benyttes 20 % hver. Det kan selvfølgelig bedre svare sig, at én af aftalerne benyttes fuldt ud.
  2. Rammeaftaler benyttes ikke af organisationen.
    Grunden til at de ikke bliver brugt, er som regel, at de ganske enkelt ikke er synlige eller tilgængelige for mellemledere, afdelingsledere eller ledere på andre lokationer. Aftalerne kan «gemme sig» i den enkeltes PC, i Sharepoint-filer eller mapper.
  3. Glemt eller overset opfølgning.
    Man forventer gerne, at rammeaftaler skal følges op af sælgeren, og han eller hun sørger for, at nye ordre og fornyelser inden for rammeaftalen giver en forventet rabat eller bonus. Vi forventer som køber at få automatisk besked, når vi optjener bonus og nye fordele. Men sådan er det desværre ikke i en travl og praktisk hverdag. Køberen må selv følge tæt op på aftalen, og her kan en lille indsats have stor indvirkning på bundlinjen.

Hvis du ønsker udnyttelse af rammeaftaler og målrettet indsats for at øge bundlinjen, er der ingen vej uden om etablering af et struktureret, automatiseret system til kontrakthåndtering. Vi hjælper dig til at få kontrol over alle dine rammeaftaler: Book en demo i dag!

Additional Reading