Choose language

Detta är kostnaden för brist på kontroll

Överväger du att skaffa ett digitalt verktyg för avtalshantering, central kontroll av tillgångar, hantering av kontrakt med kunder och leverantörer eller liknande syften? Oavsett om du svarar ja eller nej på denna fråga, är det läge att titta på vilken nytta och vilket värde sådana verktyg kan ha för er.

Ett lämpligt sätt att svara på frågan är att titta på vilka konsekvenser det kan få för organisationen att fortsätta utan en central och enhetlig kontroll av avtal, tillgångar och andra förpliktelser. Låt oss kalla det kostnaden för brist på kontroll.

Här är tio sätt som brist på kontroll bidrar till ökade kostnader, antingen direkt eller indirekt:

  1. Har minst dubbelt så många leveranser
  2. Oönskad automatisk förlängning av avtal
  3. Missar omförhandling av avtal
  4. Får inte betalt avgifter och ersättning för felaktiga leveranser
  5. Köper in tillgångar ni redan har
  6. Besvärlig hantering av regler relaterade till finansiell leasing och IFRS 16
  7. Lägger tid på att leta upp poster i nästa års budget
  8. Förlorar tid och fokus som borde ha använts till strategiska initiativ
  9. Komplicerar bokföringen onödigt mycket
  10. Glömmer att justera priserna för egna kunder

Det enklaste sättet att minska alla dessa kostnader på är genom att använda ett bra verktyg för avtalshantering. Många kallar detta för contract lifecycle management. Complete Control är namnet på en plattform med lösningar som mer än hjälper er med ovan nämnda utmaningar; med Complete Control får CFO en helt ny uppsättning med verktyg för att stärka kontrollen och lönsamheten i företaget.

Pengar som åker ut genom fönstret betyder mindre tillgångar för tillväxt, strategiska initiativ och utdelningar – och att företaget blir mindre robust i när det krisar. Det är inte ofta ägare, styrelseledamöter och verkställande direktör uppskattar att slutresultatet helt eller delvis äts upp av onödiga kostnader. De förväntar sig att CFO ska ha kontroll – att företaget är “lean”.

Ska vi ta ett snack om hur ni kan eliminera onödiga kostnader?

Hur många avtal har ni egentligen?
8 skäl att inte administrera avtal i ett kalkylprogram
Checklista för inköp av lösning för digital avtalshantering
31 000 anvendäre: 10 skäl till varför de valde House of Control
Därför applåderar investerarna när CFO:n använder Comlete Control
Dette avgjør ROI når dere bruker Complete Control

Related blog posts